skip to Main Content
Website gesponsored door Fast Insights. Meer weten? Klik hier!
11-08-2022
mooi boek!
uit het hart, in het hart!


Geplaatst door
Waardeert het boek met een 8 uit 10
04-08-2022
Geweldig boek
Geweldig boek, met een lach en een traan gelezen. Leert je de dingen weer in perspectief te zien en je gezondheid, geluk en familie nog meer te waarderen. Henk ga vooral door met schrijven, je hebt er meer dan talent voor.

   Met humor geschreven
   Leerzaam

Geplaatst door uit Hoorn, leeftijd 40-49
Waardeert het boek met een 10 uit 10
21-12-2021
goede titel
Leest lekker weg, interessante verhalen en een goed kijkje achter de schermen van een vrijwilliger


Geplaatst door , leeftijd 60-69
Waardeert het boek met een 9 uit 10
15-09-2021
Verrassend boek!
Het is een boek dat zo prettig geschreven is , dat je eigenlijk steeds door wilt gaan met lezen .Voor mij een criterium voor een goed boek! Hulde aan de auteur , die zijn bevindingen als vrijwilliger met humor en medeleven in het AVL beschrijft. Ook hoe opvallend de relaxte sfeer en de vriendelijkheid van iedereen in het AVL is .Wij noemden het "alsof je in een warm bad komt"..... Ben er nooit opgenomen en dus waren er geen handen aan mijn bed,maar bewonder die mensen na dit boek enorm.... Het zal veel mensen de ogen openen wat er allemaal achter de schermen gebeurt en hoe belangrijk deze mensen zijn . Een boek dat je cadeau kunt geven om meer bekendheid te geven aan dat "niet griezelige AVL "


Geplaatst door uit Leusden /Utrecht, leeftijd 70+
Waardeert het boek met een 9 uit 10
18-08-2021
Geweldige en ontroerende mix van humor en emotie
In één ruk uitgelezen! Wat een boeiende, ontroerende, humoristische en emotionele verhalen. Henk dank voor het inkijkje wat je hiermee hebt gegeven wat de vrijwilliger kan betekenen voor patiënten van het AvL, heel bijzonder om te lezen en nog bijzonderer dat jij je hier wekelijks weer voor blijft inspannen. Ga hier hiermee ajb door, zowel het schrijven als het patiëntenvervoer natuurlijk!


Geplaatst door
Waardeert het boek met een 10 uit 10
16-08-2021
Handen aan het bed
Een vrolijk, licht boekwerkje over een zware last. Korte verhaaltjes voor op t nachtkastje en in de bushalte. Geen literair werk qua stijl en inhoud. Het is zoals de auteur zelf zegt: ‘Wie droomt er niet van een boek te schrijven?’

   Licht over kanker
   Licht over vrijwilligerswerk
   Licht qua stijl

Geplaatst door uit Utrecht, leeftijd 60-69
Waardeert het boek met een 7 uit 10
14-08-2021
handen aan bed
omdat ikzelf als patientenvervoerder werkzaam ben in noordwest ziekenhuis den helder zie ik in dit boek veel herkenbare situaties


Geplaatst door uit den helder, leeftijd 60-69
Waardeert het boek met een 9 uit 10
10-08-2021
Een heel bijzonder en integer boekje
Handen aan het bed is geschreven door een dorpsgenoot die ik toevallig vanmorgen bij de visboer tegenkwam. Ik (her)kende zijn gezicht en uiteraard wilde ik hem complimenteren voor zijn boekje. Een heel bijzonder en integer geschreven boekje. Ondanks het zware onderwerp is het geschreven met een luchtige penstreek en humor. Hij schrijft over de vrijwilligers in het AVL die allen met passie en betrokkenheid een mooie en dankbare taak verrichten. De opbrengst van het boekje gaat naar het AVL. Ik hoop dat velen het boekje kopen! Chapeau voor Henk en alle vrijwilligers!


Geplaatst door uit Badhoevedorp, leeftijd 60-69
Waardeert het boek met een 10 uit 10
06-08-2021
Henk’s humor
Je zal maar de humor hebben van Henk en zulke treffende belevenissen kunnen opschrijven. Wat een open inkijk in de situaties van mensen die kanker hebben. En wat laat dit boek zien hoe zinvol je met deze situatie als individu, als gezin en als zorgmedewerkers mee kunt omgaan. Deze voormalig ‘customer insight manager’ doet er met deze eerlijke verhalen uit het AVL nu echt toe


Geplaatst door uit Amstelveen, leeftijd 60-69
Waardeert het boek met een 9.5 uit 10
30-07-2021
Koop dat prachtboek!!!
Het boek zojuist in tweevoud besteld. Eén voor mezelf en één voor mijn compagnon. Het artikel dat ik in de Volkskrant las én het 'voorproefje' op de bestelpagina van de website zijn overtuigende aanbevelingen. Wat een schrijver is die man! En wat fantastisch om de opbrengsten aan de AVL Foundation te geven. Mijn man kwam op 29 juni 2001, zijn 55e verjaardag, voor het eerst op de poli van het AVL. Dat was toen in een noodgebouw vanwege de recent daarvoor begonnen nieuwbouw. Hij had in een regionaal ziekenhuis een diagnose gekregen van een zeldzame kankersoort met een méér dan beroerde prognose. Prof. Kroon stapte op de onderzoeksbank af en zei in zijn Friese tongval: 'Zo, we gaan eens zien hoe we u kunnen beter maken'. Dat leek mij toen een ongepaste opmerking...maar hij kreeg dus gelijk. Maandenlang het (oude) AVL in en uit. Voor operatie en bijzonder zware chemokuren die per keer 6 dagen opname vergden. Met herrie van heiwerkzaamheden op de achtergrond. De juichverhalen over hoe mooi het daar zou worden wilden we niet horen. Mijn man zou dat vast niet meer meemaken. Maar wel dus! We zijn de oncologen en chirurgen zeer dankbaar maar zéker ook het verplegend personeel en alle vrijwilligers die we er in de loop der jaren hebben meegemaakt. Al jaren hoeft mijn man niet meer op regulier controle bezoek te komen. Twee zomers geleden waren we wat ongerust over een mogelijke terugkeer. Toen merkten we dat de onderzoekers bepaald niet hadden stilgezeten. er was inmiddels zo veel meer ontdekt over deze zeldzame kankersoort! Het bleek gelukkig loos alarm. Ik hoop oprecht dat dit boek véél opbrengt voor de AVL Foundation. Kan Henk Eising zijn boek extra promoten bij praatprogramma's op radio en tv? Het verdient maximale aandacht!!!!


Geplaatst door uit Den Dolder, leeftijd 60-69
Waardeert het boek met een 8 uit 10
22-07-2021
Snel pakkend leesvoer!
Een heel leuk boekje met korte pakkende treffende belevenissen van een vrijwilliger. Heel herkenbaar omdat ik daar zelf in het AvL ook vele jaren "aan het bed gestaan" heb! Korte episodes maar exact zoals het is. Dat dit boekje ook maar andere mensen mag inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen. Een verrijking van je leven!


Geplaatst door uit Haarlemmermeer, leeftijd 70+
Waardeert het boek met een 8 uit 10
10-07-2021
Een troostend woord
Ik heb de verhalen nog niet allemaal gelezen, maar het is zo herkenbaar. Een vrijwillers die in het boek genoemd wordt is een hele goede vriend van mij en ik weet dat hij dit werk vol overgave doet. Het boekje en de verhalen zijn helder beschreven, inderdaad met een lach en een traan. Hulde voor de schrijver, die de moeite heeft genomen de verschillende ontmoetingen aan het papier toe te vertrouwen.


Geplaatst door uit Nijmegen, leeftijd 70+
Waardeert het boek met een 9 uit 10
06-07-2021
Prachtig, uit het hart geschreven boek.
Wat een mooi, leuk én lief boek. Het geeft een inkijkje in de werkzaamheden van deze groep vrijwilligers, die zoveel werk uit handen nemen van de verpleegkundigen. Mooi persoonlijk gemaakt door de auteur, Henk Eising. Ontroerende miniverhalen, met humor waar dat kan!


Geplaatst door
Waardeert het boek met een 9 uit 10
29-06-2021
Ontzettend herkenbaar
Heel leuk geschreven. Complimenten Henk! Heb gelachen en kippenvel gehad om de mooie verhalen. Maakt me trots om bij het AvL te werken.


Geplaatst door
Waardeert het boek met een 10 uit 10
22-06-2021
Handen aan het Bed
Echt een mooi boek, interessant om te lezen. Mijn vriendinnen hebben het ook gelezen in de vakantie en hebben dezelfde mening. Je krijgt echt een goed inzicht hoe mooi en waardevol dit vrijwilligerswerk is.


Geplaatst door uit BERGAMBACHT, leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 10 uit 10
21-06-2021
Een krachtige en zeer van toepassing zijnde titel.
Ondanks de ernst van het onderwerp heb ik dit boek vreemd genoeg als een 'page turner' ervaren vanwege de zeer soepele, uitnodigende en vaak zelfs humoristische stijl in combinatie met de intensiteit van de beschreven omstandigheden. Ik heb het hele boek ook met een glimlach op het gezicht gelezen, omdat het je doet beseffen dat in het leven uiteindelijk gezondheid en familie/vrienden het belangrijkst zijn, en dat mensen ondanks hun benarde situatie toch vaak de humor en het menselijke contact zoeken. Een hoopvol boek. Hulde aan de schrijver/vrijwilliger! En dus zeker een aanrader.


Geplaatst door uit Zuid-Holland, leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 9 uit 10
20-06-2021
Mag je niet missen!
Handen aan het bed! biedt een blik achter de schermen in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Een heel persoonlijke blik van de schrijver zelf, maar ook van de patiënten. In een serie korte verhalen komen ontroerende, maar ook humoristische gebeurtenissen aan bod in een omgeving waar mensen vechten tegen die verschrikkelijke ziekte. Verhalen zo goed geschreven dat het leest als een trein en je de neiging hebt achter elkaar door te lezen. Het zal voor veel mensen herkenbaar zijn en allerlei emoties losmaken. Dit alles in kombinatie met het feit dat de gehele opbrengst van het boek ten goede komt aan het kankeronderzoek in het AVL, maakt dat je dit boek niet mag missen! Kopen en zegt het voort!


Geplaatst door uit Amsterdam, leeftijd 70+
Waardeert het boek met een 10 uit 10
20-06-2021
Leuk boek!
Heel leuk boek dat een mooi beeld geeft van de verrijking dat vrijwilligerswerk aan beide kanten kan brengen!


Geplaatst door uit Haarlem, leeftijd 60-69
Waardeert het boek met een 9 uit 10
19-06-2021
Ontroerend mooi!
Het is een prachtig boek met humor maar ook ontroering. BiJzonder dat er zoveel mensen vrijwilligers zijn in een ziekenhuis. Fantastisch dat deze mensen zo in het zonnetje worden gezet en benoemd worden. Een aanrader om te lezen of kado te doen!


Geplaatst door uit Badhoevedorp, leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 10 uit 10
18-06-2021
Geestig en hartverwarmend boek
Heel geestig en hartverwarmend boek. Je kunt eigenlijk niet stoppen met lezen, telkens weer nieuwsgierig naar het volgende verhaal. Het gaf mij een mooi beeld van hoe het er in het AVL aan toe gaat. Hoop niet dat ik er ooit terecht kom, maar mocht dat zo zijn, dan weet ik dat ik daar alleen maar zorgzame en liefdevolle mensen aan m’n bed zal aantreffen.


Geplaatst door , leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 10 uit 10
18-06-2021
LEUK GESCHREVEN, PRACHTIG DOEL
Super leuk geschreven boek, korte verhalen met een lach en een traan. Mooie manier om het werk van deze bijzondere vrijwilligers te zien. Naast dat het een leuk boek is om te lezen is de aankoop een support naar goed doel. Twee vliegen in 1 klap, complimenten voor de schrijver en op naar de volgende editie.


Geplaatst door , leeftijd 30-39
Waardeert het boek met een 10 uit 10
17-06-2021
Ontroerend inkijkje in de zorg voor de patiënt
Ik heb het boek ‘handen aan het bed’ in één keer uitgelezen. Zeer ontroerende korte beschrijvingen van patiënten en vrijwilligers in het AVL. Met vaart en humor geschreven. Het geeft een mooi inkijkje in de zorg in het AvL en in het werk van een vrijwilliger bij het patiëntenvervoer. Dit geeft heel goed de kern van onze zorg weer: betrokkenheid en aandacht voor onze medemens. Heel erg bedankt, Henk, dat je deze gesprekken hebt opgetekend.


Geplaatst door uit Amsterdam, leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 9.5 uit 10
10-06-2021
Ontroerend mooi
Heb gelukkig binnen mijn familie geen ervaring met frequente ziekenhuisbezoeken. Ook is kanker ons tot op heden bespaard gebleven. Maakt het daarom het boek "Handen aan het bed!" van mijn oud-collega Henk Eising minder lezenswaardig? Zeker niet! Integendeel zelfs. Ik ben begonnen met lezen en niet meer opgehouden. Echt steengoed. Ontroerend mooi ook. Met een lach en een traan. Henk is een echte verhalenverteller. Als lezer zie ik hem, de mensen, de situaties en de beelden voor me. Heb het boek uit, geniet nog na en ben begonnen met het tellen van mijn zegeningen.


Geplaatst door uit Haarlem, leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 9 uit 10
08-06-2021
Een mooi inkijkje
Niemand wil in het AvL terecht gekomen, maar dan opeens zit je daar. Ikzelf gelukkig niet, maar ik heb inmiddels wel een aantal vrienden en collega's die wel naar binnen moesten. Ik hoop dat ze allemaal de aardige "karduwologen" tegenkomen die Henk beschrijft in zijn makkelijk leesbare boekje met mooie verhalen. Fijn om te lezen, nog fijner dat de opbrengst naar de AvL foundation gaat. In de hoop dat iedereen in de toekomst gezond weer naar buiten gaat! Kopen dus, dat boek!


Geplaatst door
Waardeert het boek met een 8 uit 10
06-06-2021
Prachtig boek!
Wat een prachtig boek is dit! Er gebeurt veel in dit bijzondere ziekenhuis: liefdevolle en verdrietige momenten, ontroerende en komische gebeurtenissen, mooie en vriendschappelijke gesprekken tussen patiënten en vrijwilligers en bovenal veel humor en moed, allemaal respectvol beschreven en verzameld in deze bundel. Een absolute aanrader!


Geplaatst door , leeftijd 40-49
Waardeert het boek met een 10 uit 10
06-06-2021
De tijd stond even stil toen ik dit boekje vandaag las.
Wat een prachtig boekje. De tijd stond even stil toen ik het vandaag las! Zo herkenbaar vanuit wat ik zelf heb mogen ervaren met andere mensen en naasten die kanker hebben doorgemaakt of er aan zijn overleden. Dank voor deze prachtige beschrijving van de belangrijke plek van vrijwilligerswerk in onze samenleving!


Geplaatst door , leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 10 uit 10
Back To Top